Close

27. april 2022

Koronavaksine – oppfriskningsdose 2

Vi har fra tidligere hatt tilbud om andre oppfriskningsdose (dose 4) for alle over 65 år, og personer mellom 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp. Etter nylig oppdatert informasjon fra FHI er det nå åpnet for at personer mellom 18 og 64 år uten underliggende risiko nå kan ta en ny oppfriskningsdose dersom de selv ønsker det.

Minimumsintervallet mellom første og andre oppfriskningsdose (dose 3 og 4) er fire måneder. Minimumsintervallet fra du har blitt frisk etter koronasykdommen til andre oppfriskingsdose av koronavaksinen er tre måneder.

Det betyr at nå kan alle listepasienter hos Legehuset Varden som er over 18 år kan få satt covidvaksine ved legekontoret. Det blir satt opp vaksinasjonsdager fortløpende, vaksinasjon vil denne gang finne sted innenfor kontortid. Dersom du ønsker å ta vaksine kan du ta kontakt med legekontoret, så blir du satt opp i timeboken.

Vi har i siste leveranse fått levert Pfizer sin covidvaksine (Comirnaty «BioNTech»). Dette er en oppdatert variant, som skal gi økt beskyttelse mot den covidvarianten som sirkulerer nå (Omicron).

 

Mulighet for flere til å ta ny oppfrisningsdose – FHI